EL PODER DE L’INTÈRPRET EN LA CREACIÓ

Taller de teatre per a joves

TEMPORADA 23/24

del 15 al 19 de juliol de 10h a 13h

COORDINA la cia El eje

La companyia de teatre “El Eje” ofereix un seminari d’entrenament teatral per a joves actors
i actrius fonamentat en donar eines per a la creació escènica i l’actuació.
L’objectiu d’aquest seminari serà estimular el joc actoral a partir d’exercicis d’improvisacions diversos on treballarem sobretot els vincles entre personatges, l’estar present a escena i potenciar les capacitats expressives. Així doncs es proposaran hipòtesis d’espais, de vincles, expressives i de personatge diverses que ens serviran per investigar els relats puguin anar apareixent.
Com a companyia creiem en un teatre honest, compromès i cru que pivota sobre la dramatúrgia actoral. Posem l’intèrpret al centre de la creació escènica fent que l’acumulació dramàtica es converteixi en relat.
Tot i que la durada del seminari no permet la presentació pública d’una peça teatral, si que s’escolliran elements i hipòtesis que vagin sorgint de les improvisacions i que ens funcionin per anar-los eixamplant, tot interrelacionant-los, durant el dies del taller.
En paral·lel al treball de creació treballarem escenes seleccionades en parelles per tal d’aprofundir en la feina de l’intèrpret davant d’un text.
Les sessions estan conduïdes per la Maria Hernández i l’Eric Balbàs.

SESSIONS:
DIA 1: 15 de JUNY de 10h a 13h
DIA 2: 16 de JUNY de 10h a 13h
DIA 3: 17 de JUNY de 10h a 13h
DIA 4: 18 de JUNY de 10h a 13h
DIA 5: 19 de JUNY de 10h a 13h

1 + 11 =

bio EL EJE 

El Eje som tres amigues. Tres actrius: la Mar Pawlowsky, l’Eric Balbàs i la Maria Hernández Giralt. Aquesta condició acèfala inspira la pròpia poètica i política interna, empenyent la nostra energia creadora a aplegar-se amb altres artistes cap a territoris nous cada vegada.

Vam parir la companyia el 2013 per apropiar-nos de la creació construint el nostre propi mitjà de producció. La nostra visió de la professió teatral està marcada per haver començat des de sota fent la feina dura.

Hem aixecat juntes 12 peces de teatre i una pel·lícula per explicar històries que creixen als marges amb personatges trencats que s’escriuen en minúscula.

El nostre teatre és brut, compromès i cru, i pivota sobre la dramatúrgia actoral. Abocades a una interpretació astuta, fràgil i ferotge sense oblidar que les persones som i hem de ser el centre de tota creació.

L’Eric Balbàs: Va estudiar a l’Institut del Teatre de Barcelona, ha complementat els seus estudis amb Fernando Piernas, Javier Daulte, Will Keen, Andrés Lima, Toto Castiñeiras i Nuria Legarda; ha cursat monogràfics de biomecànica amb Moreno Bernardi; i de dramatúrgia a la Sala Beckett amb Alistair McDowall. Actualment està estudiant el Grau de Filosofia per la UNED.

Els seus últims treballs al teatre han estat “Els Criminals” (2024) dirigida per Jordi Prat i Coll al TNC, “Euforia y Desazón” (2023) de Sergio Boris i El Eje a Temporada Alta , “Bros” (2022) de Romeo Castellucci al Teatre Lliure, “La segona Eva” (2020) de la cia El Eje (2020), “Röbota” (2019) de la cia El Eje, “Elefant Terrible” (2017-18) d’Eric Balbàs i Roger Torns, “Masticar Hielo” (2018-19) de la cia El Eje, “Carrer Hospital amb St. Jeroni” (2018) de la cia Blanco Roto, “Sacrifici” (2017) de la cia El Eje, “Soliloquejar amb algú” (2016) de la cia El Eje, “F.A.M.Y.L.I.A.” (2015) de The Mamzelles Teatre, “Se fué en un barco” (2014) de Joan Vàzquez, “Obsolescence” (2014) de la cia El Eje, “Això” (2013) de Roger Torns, “Cèl•lules T” (2013) de la cia El Eje, entre altres.

També treballa a la Cooperativa Nus dins del marc del Teatre de les oprimides sobre Ciberbullying i Violències de gènere dins de la parella, als espectacles “#1000likes” i “És de conya?”.

La Maria Hernández: És Graduada per l’Institut del Teatre i sortida del Galliner de Girona, ha completat els estudis a Argentina amb Claudio Tolcachir a Timbre4, amb Ricardo Bartís a Sportivo Teatral, amb Javier Daulte i Guillermo Cacacce. També ha fet Clown amb el Pep Vila, Biomecànica amb Moreno Bernardi, classes de Daulte amb Núria Legarda i monogràfics d’interpretació amb Fernando Piernas, Pablo Messiez i Marc Martínez.  Els seus últims treballs com actiu han estat “Euforia y Desazón (2023) al Festival Temporada Alta de Girona, “La Segona Eva” de Marta Aran al Teatre Tantaranatana (2020-2021) “Todas las Flores” (2021) de Bárbara Mestanza a la Sala Beckett, “Hey Hermana” (2019/2021) de Vicky Varas a la sala Tantarantana de Barcelona, “Röbota” (2019) de Mar Pawlowsky al teatre Tantarantana, «Masticar Hielo» de Marc Ribera també dins el projecte el cicló del Tantarantana, «Hàbitat» (2018) de Roger Torns a la Sala Atrium i a la sala Intemperie de Madrid, «Sacrifici» (2017) de Sergi Pompermayer al Teatre Villaroel, «Carne Viva» (2016) de Desnis Despeyroux al teatro la casona de Buenos Aires, «Soliloquejar amb algú» (2016) de Roger Torns a la Seca Espai Brossa i “ Cèl•lules T”(2013) de la cia el Eje. 

Email

contacto@labadabadoc-teatro.com

Contacte

Carrer de Quevedo, 36 baixos. 08012 Barcelona.
930245140. 636176039

Amb el suport

 

Amb la financiació