El nom volgut
A na Lua li costen coses aparentment senzilles, com ara mirar als ulls de les persones amb qui parla, entendre els dobles sentits del llenguatge i no irritar-se quan hi ha molt de soroll.
Quan va entendre que allò que li succeeix és que és una persona amb TEA (trastorn de l’espectre autista) i, sobretot, quan ho va explicar als seus companys i companyes de classe, es va llevar un pes de sobre.
Però ara, gairebé a punt d’acabar la Primària i de passar a l’institut, s’enfronta a una nova revelació: vol que tothom li digui Elio, el seu nom volgut.
La Badabadoc estrena “El Nom Volgut”, una obra que aborda identitat i neurodiversitat dels infants des de la mirada de l’adult
- Pau coya autor revelació guardonat als Premis de la crítica 2023, autor de Cavallet de mar (text nominat a 2 premis butaca 2024) i Pols de diamant (Millor espectacle de proximitat 2024 als premis teatre Barcelona)
- Text seleccionat a la convocatòra de Textos i projectes 2024 d’On el teatre batega.
- Amb la direcció de Rebeca del Fresno, segona col·laboració amb Pau Coya després de Cavallet de mar i amb Vanessa Segura i Àlvar Triay que protagonitzen aquesta història.
- Es podrà veure del 13 de desembre de 2024 al 13 de gener de 2025 a La Badabadoc amb funcions de divendres a dilluns
La Badabadoc presenta l’estrena de la seva nova producció pròpia El Nom Volgut, una obra teatral de Pau Coya seleccionada a la Convo OTB 2024, que ofereix una mirada íntima i profunda sobre la identitat de gènere i l’autisme en la infància.
El Nom Volgut ens submergeix en un univers on un nen, que explora la seva identitat de gènere en el context de l’espectre autista, desafia les normes i obre un diàleg necessari sobre l’acceptació i el respecte cap a la diversitat humana. L’obra ens mostra com l’amor incondicional i la comprensió poden transformar una família i una comunitat.
Objectiu i missatge de l’obra
L’obra busca crear consciència i promoure l’empatia, generant un espai per reflexionar sobre la importància del suport incondicional i la comprensió en l’àmbit familiar. El Nom Volgut convida el públic a qüestionar els seus propis prejudicis i a reconèixer la bellesa d’una identitat viscuda en la seva totalitat, lliure d’estigmes.
“El nom volgut parla de les infàncies trans* des d’un prisma que no acostumem a veure en la ficció: la neurodivergència (i, en concret, l’autisme); i de les violències que les persones amb aquestes característiques reben per partida doble” – Pau Coya
Adreçada a associacions i col·lectius de suport a persones LGBTIQ+ i TEA, així com a famílies, professionals de l’educació, la psicologia i al públic en general, El Nom Volgut busca sensibilitzar sobre la inclusió i la importància d’una xarxa de suport per a aquelles persones que viuen en la intersecció de diverses identitats. L’obra promet ser un espai de diàleg i reflexió, on el públic serà convidat a acompanyar aquesta família en el seu procés d’autodescobriment i acceptació.
de – Pau Coya
direcció – Rebeca Del Fresno
intèrprets – Àlvar Triay
Vanessa Segura
disseny d’il·luminació – Flor Luna
ajudant de direcció – Marc Domingo
producció executiva – Àngel Grisalvo
Guada Cejas
una producció de La Badabadoc
projecte seleccionat a la Convo 24 d’On el teatre batega
amb el suport de l’ ICEC
Durada: 75 minuts
Orígen: Barcelona
Idioma: català
contacto@labadabadoc-teatro.com
Contacte
Carrer de Quevedo, 36 baixos. 08012 Barcelona.
930245140. 636176039
Amb el suport
Amb la financiació